Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 195 km

Vier arrestaties bij drugsactie in Aardenburg

Toegevoegd: 25-07-2018, 12.52 uur
Vier arrestaties bij drugsactie in Aardenburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - De politie heeft dinsdag in de buurt van de Boelaertstraat in Aardenburg een drugsactie gehouden. Vier mensen zijn aangehouden. De drugsdealer zit nog vast.


De politie en de gemeente Sluis kregen de laatste tijd diverse meldingen van overlast. Hierop is een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat in een woning aan de Boelaertstraat vermoedelijk drugs werden verhandeld. Dinsdag hield de politie rond 17.00 en 19.00 uur drie mensen aan. Twee van hen bleken zojuist gebruikershoeveelheden cocaïne te hebben gekocht.

Het drietal werd voor verder onderzoek en verhoor naar het politiebureau in Oostburg gebracht. Het gaat om een man (42) uit Knokke (B) en een man (30) en vrouw (61), beiden uit Sint Laureins (B). De man uit Knokke kreeg een boete van 500 euro.

De man uit Sint Laureins krijgt een uitnodiging voor een OM-hoorzitting. De officier van justitie doet tijdens dit verhoor een voorstel voor een strafbeschikking. Dit is een straf die wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter. De zaak tegen de vrouw werd geseponeerd omdat zij geen drugs had gekocht.

Rond 19.30 uur is de politie een onderzoek gestart in de woning aan de Boelaertstraat. Hierbij zijn drugs in beslag genomen. De politie kan nog niet zegen om welke drugs het gaat en in welke hoeveelheden deze werden gevonden. "Het gaat in ieder geval om meer dan een zogenaamde gebruikshoeveelheid", zo vertelt de politie.

Er werd volgens de politie ook een 'aanzienlijk' geldbedrag in beslag genomen. De bewoner van het pand is aangehouden Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en ingesloten. De politie heeft de gemeente Sluis van de actie en de eerste resultaten op de hoogte gesteld. Gezamenlijk wordt onderzocht welke bestuurlijke maatregelen genomen kunnen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren