Hulpgeroep badgasten blijkt 'grap'

Toegevoegd: 25-07-2018, 20.16 uur

De inzet van de reddingsbrigade bleek niet nodig.
De inzet van de reddingsbrigade bleek niet nodig.
1
© Foto: Strandwacht Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Hulpverleners zijn vanmiddag voor niets in actie gekomen nadat twee zwemmers voor de grap om hulp hadden geroepen.

Volgens de strandwacht van Breskens hadden de zwemmers in de buurt van strandpaviljoen Breskens aan Zee 'voor de lol' geroepen dat ze in nood waren. Andere badgasten alarmeerden de reddingsbrigade, maar hulp bleek dus niet nodig.

De strandbewaking is niet te spreken over de actie van de twee: "Veiligheid is geen grapje. Houd ons inzetbaar!", zo schrijft de strandwacht op Twitter.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Haado (26-7-2018 om 13:35)
Er vanuit gaande dat deze zwemmers niet volwassen zijn, en puur kattenkwaad uit haalde, vind ik de reacties hier wat overdreven hoor. We zijn allemaal jong geweest en hebben allemaal streken uitgehaald die de maatschappij waarschijnlijk geld hebben gekost. Dus laten we dit met een glimlach lezen. Overigens is het direct een onverwachtte oefening voor onze helden die de stranden in de gaten houden.
wim (26-7-2018 om 07:07)
Wat ben je dan erg stom om zoiets op te roepen wat niet nodig was omdat het een grap was zo is gebleken, ik vind dat zoiets beboet moet worden om mensen op te roepen wat niet moet.
bram (26-7-2018 om 02:53)
Een prachtige kans om deze (nep)schreeuwers om hulp eens te laten meemaken wat het kost als er iemand echt gered moet worden. Met andere woorden: de rekening voor in actie te moeten komen gewoon bij deze figuren neerleggen, met een proces-verbaal voor onbehoorlijk (wan)- gedrag. Hetzelfde zou moeten gelden voor de nachtbrakers die soms akelige gillen produceren als zij op weg zijn naar huis. Als hoorder schrik je je verrot en vervolgens weet je niet wat te doen. Is het echt of is het fake !!
Jan de filatroop (25-7-2018 om 22:57)
Wat een valse en walchelijke actie van deze 2 zwemmers.