Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (16) opgepakt na auto-inbraak Renesse

Toegevoegd: 26-07-2018, 09.00 uur
Jongen (16) opgepakt na auto-inbraak Renesse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - De politie heeft vannacht in Renesse een 16-jarige man uit Waalwijk aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een auto.


Agenten werden rond 00.20 uur op straat aangesproken door een buurtbewoner die vertelde dat er zojuist was ingebroken in een auto. Met een baksteen was de ruit van een auto ingegooid. De dief moest nog in de buurt zijn en had zich mogelijk verscholen in de bosjes.

“We hebben de buurtbewoner in onze bus gezet en zijn direct een zoektocht gestart. Aan deze zoektocht deden diverse buurtbewoners en getuigen mee, waaronder zelfs enkelen slechts gehuld in alleen een boxershort”, zo vertelt de politie op Facebook.

Na een korte zoektocht werd in de bosjes bij de Zeelelieweg een jongeman aangetroffen die aan het signalement voldeed. Hij bleek geen verklaring te hebben voor zijn aanwezigheid en de buit, vier pakjes sigaratten, werd in zijn directe nabijheid op de grond aangetroffen. Hierop werd hij aangehouden.

Volgens de politie had de verdachte aardig wat alchol gedronken. “Zijn ouders zijn in kennis gesteld en de jeugdige is overgebracht naar Torentijd. Hij zal later deze ochtend gehoord worden over de zaak”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren