Toename aantal auto-inbraken in Zeeland

Toegevoegd: 26-07-2018, 10.41 uur

De afgelopen weken neemt het aantal auto-inbraken toe.
De afgelopen weken neemt het aantal auto-inbraken toe.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen weken neemt het aantal auto-inbraken in Zeeland toe. Vooral de Zeeuws-Vlaamse westkust lijkt erg in trek bij het dievengilde. De politie voert daarom extra surveillances uit.

Volgens de politie wordt bij voorkeur toegeslagen op afgelegen parkeerplaatsen. "Het onderzoek naar de auto-inbraken heeft helaas nog geen zicht op een dader opgeleverd. Ook is nog onbekend of de verschillende diefstallen verband met elkaar houden. Daarom vragen we strandgangers die de Zeeuws-Vlaamse westkust bezoeken alert te zijn wanneer zij hun voertuig onbeheerd achterlaten", zo zegt de politie.

"In de eerste plaats is het belangrijk om de auto goed af te sluiten. Daarnaast is het ook van belang om geen waardevolle spullen (zichtbaar) in de auto te laten liggen. Ons advies is om waardevolle spullen, zoals tablets en andere communicatieapparatuur, thuis te laten of uit de auto mee te nemen. Wanneer u toch waardevolle spullen in de auto achter laat, zorg dan in ieder geval dat deze niet in het zicht liggen", zo luidt het advies.

Vanwege de autokraken wordt rondom de parkeerplaatsen aan de kust extra gesurveilleerd. De politie roept mensen echter ook op om alert te zijn op verdachte situaties.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
martin (26-7-2018 om 13:06)
zijn er tijdens deze dagen nog afgelegen parkeerplaatsen aan de zeeuws vlaamse kust dan?