Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 99 km

Pinpasfraudeur drie jaar achter tralies

Toegevoegd: 26-07-2018, 16.59 uur
Pinpasfraudeur drie jaar achter tralies
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 30-jarige Tilburger H. S. verdwijnt geheel volgens de wens van het Openbaar Ministerie (OM) voor een periode van drie jaar achter de tralies.


S., die er volgens de rechtbank een levenswijze van heeft gemaakt en ook al ettelijke keren is veroordeeld, werd weer eens schuldig bevonden aan grootschalige pinpasfraude. Veelal bejaarde mensen werden door S. voor zeker een ton beroofd.

Dat deed hij via de geëigende methode: bejaarden observeren wanneer zij aan een kassa van een supermarkt pinden, de code over hun schouder afkijken en buiten met een smoes hun portemonnee en dus ook de pinpas rollen. Vervolgens werd er vrijwel direct gepind en de bankrekening van de bejaarden geplunderd.

Van de achttien gevallen van pinpasfraude achtte de rechtbank er twaalf bewezen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren