Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 171 km

Dertig maanden voor misbruik zoontjes vriend

Toegevoegd: 26-07-2018, 17.02 uur
Dertig maanden voor misbruik zoontjes vriend
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 63-jarige H. D. uit Oost-Souburg is donderdag voor seksueel misbruik van de drie jonge kinderen van zijn beste vriend veroordeeld een gevangenisstraf van dertig maanden en tbs met voorwaarden. Het vonnis was conform de eis.


Naast de op[gelegde straf moet hij een schadevergoeding van 16.000 euro betalen. D. werd ervan verdacht zich vanaf 2011 zes jaar lang aan de drie jongetjes in de leeftijd van drie, zes en acht jaar te hebben vergrepen. De rechtbank achtte echter de periode vanaf 2013 bewezen. D. paste regelmatig op de kinderen van zijn vriend en ze logeerden ook regelmatig bij hem.

Twee jaar geleden werd D. ook al voor een zedendelict veroordeeld; toen was hij in het bezit van enkele duizenden afbeeldingen met kinderporno op zijn computer. Het voorwaardelijke deel va de straf die hij toen kreeg opgelegd, 89 dagen, worden nu ook tenuitvoergelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
burger (29-7-2018 om 16:23)
(26-07 | Pinpasfraudeur drie jaar achter tralies MIDDELBURG - De 30-jarige Tilburger H. S. verdwijnt geheel volgens de wens van het Openbaar Ministerie (OM) voor een periode van drie jaar achter de tralies.) Zo kan je zien dat in nederland pinpasfraude erger is dan aan kleine kinderen zitten walgelijk geen woorden voor
Marco (27-7-2018 om 11:29)
30 maanden? Belachelijk, schaamteloos en schofferend jegens de kinderen en hun ouders. Nederlandse wetgeving moet ik dergelijke gevallen echt eens serieus onder de loep genomen worden, want dit is veel en veel te weinig.
Blackie (26-7-2018 om 21:22)
Beetje weinig.... Geen woorden voor....!
Nina (26-7-2018 om 18:08)
Geef die vent dezelfde spuit als die ze aan valse honden geven, probleem voorgoed opgelost en goedkoop
Cookie-instellingen beheren