Weerbericht:
Overwegend bewolkt en af en toe regen of een bui. Morgen (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vlissingse strandwacht heeft drukke dag

Toegevoegd: 26-07-2018, 20.54 uur
Vandaag werd opnieuw iemand uit zee gehaald bij het Nollehoofd.
Vandaag werd opnieuw iemand uit zee gehaald bij het Nollehoofd.
© Foto: Strandwacht Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft donderdag opnieuw iemand uit zee gered bij het Nollehoofd. Gisteren werden ook al drie personen gered.

Dit keer was sprake van een wat oudere man die als gevolg van de stroming in de problemen was gekomen. Hij werd met behulp van de reddingswaterscooter terug naar het strand gebracht. Eerder op de dag was bij de Gevangentoren ook al een zwemmer in de problemen gekomen maar net voordat de strandwacht arriveerde wist de man toch zelf de glooiing te bereiken.

De Vlissingse strandwacht had donderdag sowieso een drukke dag. ’s Middags werd men namelijk ook ingezet vanwege een onwelwording op het fietspad bij de Zwanenburgweg. ’s Middags kwamen de redders nog in actie nadat de bemanning van het kustwachtvaartuig Frans Naerebout midden op de Westerschelde twee kanoërs had aangetroffen. In één van de kano’s zat een klein kind.

De reddingswaterscooter ging ook hier ter plekke om de watersporters terug naar het strand te begeleiden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (27-7-2018 om 14:42)
ze moesten de kosten op hun verhalen ,, ze luisteren toch niet
Jose (27-7-2018 om 00:16)
Ik begrijp de mensen niet, die zonder enig besef van de zee zo ver in het water gaan. Je ziet toch waarachtig wel dat het geen roeivijver is. En dan ook nog met een kind de Westerschelde opgaan in een kano. ongelooflijk. Heel lang geleden leerde ik al van mijn ouders; niet verder dan je navel het water in. Ik was toen tien of zo en kon goed zwemmen. Denk er nog altijd aan.