Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Grote rookpluim na explosie bij Dow

Toegevoegd: 31-07-2018, 06.05 uur
Grote rookpluim na explosie bij Dow
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Op het terrein van chemiebedrijf Dow Benelux in Terneuzen is maandagavond na een explosie een grote rookpluim ontstaan. De knal van de explosie was in de wijde omtrek te horen.


Volgens Dow ontstond de explosie iets voor tienen door overdruk in een van de plasticfabrieken. Daarbij trad een veiligheidsventiel in werking. Dat moet ervoor zorgen dat de gassen die de overdruk veroorzaken veilig kunnen ontsnappen. Maar door een nog onbekende oorzaak explodeerde het gasmengsel.

Na de explosie sloot de veiligheidsklep zich weer en werden de sprinklers geactiveerd. Er is geen brand ontstaan; wel is de bedrijfsbrandweer van Dow ingezet om de installatie te koelen. De rookwolk hing volgens Dow te hoog om gevaar op te leveren. Er wordt nader onderzoek gedaan naar het voorval.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (31-7-2018 om 13:50)
Ik heb toch echt vlammen gezien vanaf de Westerscheldetunnelweg, maar das weer geen waar natuurlijk! Gepruts daar bij Dow, dat gaat nog eens flink mis!