Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Zestien wildkampeerders Veere op de bon

Toegevoegd: 31-07-2018, 09.01 uur - Update: 31-07-2018, 09.21 uur
Zestien wildkampeerders Veere op de bon
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Samen met twee buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente heeft de politie vannacht in de gemeente Veere diverse illegale kampeerders beboet.


Op diverse plaatsen werd gecontroleerd. Volgens de politie bleken de illegale recreanten zich met name op te houden bij de Schelpweg in Westkapelle. In totaal werden er 16 bekeuringen uitgeschreven.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Veere is het echter niet toegestaan om 's nachts te kamperen buiten de officiële kampeerterreinen. Het gaat daarbij niet alleen om mensen die gebruikmaken van een camper, maar ook om mensen die overnachten in personenauto’s, bestelbusjes en tenten.

Wijkagent Pauline Heuvelmans krijgt in het zomerseizoen regelmatig meldingen binnen van overlast omtrent illegale recreatie. "De recreanten laten hun overnachtingsplek niet schoon achter, vuilnis blijft liggen en chemische toiletten worden geleegd", zo zegt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cee (31-7-2018 om 18:21)
tip voor BOA's in Goes: achter op de parkeerplaats bij het Omnium dagelijks 3 tot 6 campers die er parkeren, 'snachts blijven staan en toch onbetaald gebruik maken van de campingfaciliteiten van het Omnium zoals toiletten, douches en chemisch toilet.
Marleen v d Leemolk (31-7-2018 om 10:57)
maak meer voorzieningen voor toiletten leeg te maken en voor vuil en schoonwater . het hoeft niet gratis te zijn. Er wordt geklaagd om achter gelaten vuil kijk is in de steden daar wordt niets op geruimd mag dat wel
Cookie-instellingen beheren