Vijf oproepen voor traumaheli in Zeeland

Toegevoegd: 01-08-2018, 00.16 uur

De helikopter langs de Schietbaan in Middelburg.
De helikopter langs de Schietbaan in Middelburg.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Traumahelikopters uit Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen zijn dinsdagavond opgeroepen voor een inzet in Zeeland. Er is één helikopter ter plaatse gekomen.

De eerste melding kwam rond 18.25 uur binnen aan de Elzenstraat in Nieuwerkerk. De Rotterdamse helikopter ging de lucht in voor deze melding. Tien minuten later werd de helikopter uit Nijmegen opgeroepen voor een gewonde aan de Wijngaardstraat in Domburg. Omdat de helikopter in Nieuwerkerk niet nodig bleek te zijn is de Rotterdamse heli richting Domburg gevlogen.

Deze landde uiteindelijk langs de Schietbaan in Middelburg waar de patiënt uit Domburg naar toe was gebracht. De arts van het medisch team is in de ambulance gestapt waarna deze is doorgereden naar het ziekenhuis in Goes. De helikopter is hier later ook naar toe gevlogen om de arts weer op te halen.

Om 18.40 uur werd de traumahelikopter uit Amsterdam gevraagd voor een gewonde persoon aan de Buurtweg in Stavenisse. Volgens omstanders was hier iemand onwel geworden. Er kwamen twee ambulances ter plaatse en de gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis. De komst van de helikopter bleek hier ook niet nodig te zijn.

Net nadat de Rotterdamse helikopter aan de Schietbaan in Middelburg was opgestegen werd er opnieuw assistentie gevraagd van een traumateam in Domburg. Hiervoor werd wederom de helikopter uit Nijmegen gevraagd. Bij deze medische noodsituatie bleek ook de helikopter niet nodig te zijn.

Rond 22.25 uur werd voor een medische noodsituatie in een woning aan het Clara’s pad in Heinkenszand wederom een helikopter opgeroepen. Drie ambulances werd opgeroepen, maar de inzet van één ambulance bleek voldoende. De patiënt is zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oud (2-8-2018 om 11:01)
Verkeerde inschatting van de centrale 112?
Geertje (1-8-2018 om 15:34)
Tijd voor evaluatie protocol?