Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 332 km

Van inbraak verdacht duo langer vast

Toegevoegd: 01-08-2018, 20.20 uur
Van inbraak verdacht duo langer vast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

’S-HEER ARENDSKERKE - Vorige week donderdagochtend zijn op de A58 bij ’s-Heer Arendskerke twee mannen aangehouden. Dit heeft de politie vandaag pas bekend gemaakt.


Rond 01.30 uur zagen agenten op de Sloeweg bij Nieuwdorp twee auto’s rijden die hun aandacht trokken omdat ze langzaam achter elkaar reden. Eén van de auto's werd bij een benzinestation langs de A58 aan de kant gezet. Het voertuig en de twee inzittenden werden gecontroleerd.

In de auto werd een zak met muntgeld en inbrekers gereedschappen gevonden. Hierop werden de bestuurder (25) uit Helmond en de bijrijder uit Den-Haag (30) aangehouden. Beide mannen werden voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zijn bij politie en justitie bekend met eerdere veroordelingen voor inbraken. De auto werd in beslag genomen en naar een politiebureau gebracht.

Tijdens het rechercheonderzoek werden in de auto gestolen spullen aangetroffen die in verband konden worden gebracht met een inbraak in het Belgische Knokke en een inbraak op 23 juli jl. in een woning in Koewacht.

De officier van justitie heeft de auto verbeurd verklaard, wat inhoudt dat de mannen de auto niet meer terugkrijgen, omdat daar een strafbaar feit mee is gepleegd. Het duo is vandaag aan de Rechter-Commissaris voorgeleid, welke besloot dat ze langer vast blijven zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper: (2-8-2018 om 10:48)
Dat is optreden, gelijk hun persoonlijke bezittingen verbeurd verklaren, in dit geval de auto, hopelijk in de toekomst ook goederen bij hem thuis, en bij minderjarigen spullen van de ouders , zodat ze beter op hun ,,grote baby's" letten. Bumper:
Iemand (1-8-2018 om 22:18)
Wat ik me nu afvraag he.. Ik volg dit de laatste tijd een beetje en het valt me op dat er vele buiten Zeeland wonen. Waar zal dit aan liggen? Waarom naar Zeeland komen om in te breken ? Wat is de reden? Ik bedoel op en neer met de auto kost al minimaal 80 euro voor deze hopeloze tokkies. Zal het lonen om hier in te breken ? Ik vraag het me echt af!
Cookie-instellingen beheren