Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 36 km

Strandwacht redt meerdere personen uit zee

Toegevoegd: 04-08-2018, 20.27 uur
Strandwacht redt meerdere personen uit zee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft vanmiddag meerdere personen uit zee gehaald die in de problemen waren gekomen.


Rond 15.30 uur kwamen twee jongens op luchtbandjes in de problemen ter hoogte van de Gevangentoren. Met hulp van de reddingswaterscooter konden zij terug naar het strand worden gebracht. Direct hierop kreeg de wind ook vat op een rubber bootje met drie Poolse inzittenden en die kwamen zodoende in de vaargeul terecht. Ook deze drie werden inclusief bootje veilig terug aan wal gebracht.

Aan het einde van de middag veroorzaakte een passerend zeeschip een hoge golf over de stranden voor de Boulevards. Diverse personen raakten daarbij te water, sommigen van hen moesten door strandwachten overeind worden geholpen of uit het water worden gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (5-8-2018 om 14:22)
Wanneer leert men nu eens om de waarschuwingen te lezen. Velen doen maar wat, maar met de mogelijke problemen houdt men geen rekening, goed dat de redders er zijn en alles goed is verlopen.
Jokko van der Sneuk (5-8-2018 om 09:55)
er word nu eenmaal gewerkt op de Westerschelde... ondanks het snelheid verbod, blijft er waterverplaatsing over.. dat doet een zee schip nu eenmaal.. zeker in dit gebied is de stroming ook zijwaarts, daarom varen die schepen ook gedeeltelijk dwars door de geul in dit gebied en draaien bij vlak voor het windorgel.. i.v.m met onderstroom...
Cookie-instellingen beheren