Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken bestuurder zonder rijbewijs opgepakt

Toegevoegd: 05-08-2018, 12.41 uur
Dronken bestuurder zonder rijbewijs opgepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - Zaterdagavond is een 40-jarige man uit Rotterdam op een parkeerterrein langs de Hoofdpoortstraat in Zierikzee aangehouden nadat hij op heterdaad is betrapt op rijden onder invloed.


Op het moment dat agenten hun voetsurveillance over de kermis aan het eind van de avond willen beëindigen, zien zij een bestelbus met hoge snelheid het parkeerterrein oprijden. De bestuurder remt vervolgens met gierende banden om daarna achteruit een parkeervak in te gaan.

Geen handige zet om dit voor de neus van twee agenten te doen. Deze lopen direct naar het voertuig toe, openen het bestuurdersportier en ruiken dat hier sprake is van flink alcoholgebruik. De man kan niet meer normaal op zijn benen staan.

Omdat hij weigerde mee te werken aan een ademtest is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Eenmaal binnen in het bureau gedraagt de verdachte zich erg recalcitrant en wil wederom niet meewerken aan een ademanalyse. Kort daarop kiest hij toch eieren voor zijn geld en wordt bij hem een test gedaan. Daaruit blijkt dat hij meer dan 3,5 maal het toegestane alcoholpercentage heeft overschreden (800 ug/l).

Vervolgens blijkt ook nog dat zijn rijbewijs al eerder ongeldig is verklaard, zijn auto niet verzekerd is en bovendien niet voorzien is van een geldige APK. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mua (5-8-2018 om 13:51)
Deze gaat het echt niet leren. Hij zou iemand aanrijden dan krijg je dus geen cent.
Cookie-instellingen beheren