Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorjacht loopt vol water bij Veere

Toegevoegd: 06-08-2018, 11.15 uur
De jachteigenaar legde direct aan bij de dichtstbijzijnde steiger.
De jachteigenaar legde direct aan bij de dichtstbijzijnde steiger.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM-reddingboot Oranje van het station in Veere is zondagavond uitgevaren na een melding dat een motorjacht vol water zou lopen.


De melding kwam even voor 21.00 uur binnen. Toen de eigenaar van het jacht merkte dat zijn boot vol liep, zocht hij direct de dichtstbijzijnde steiger op. De reddingbootbemanning constateerde dat het water afkomstig was van een gesprongen koelwaterleiding.

Nadat de lekkage was verholpen, hebben de redders geholpen met het leegpompen van het jacht. Hierna kon de watersporter zijn weg naar de jachthaven vervolgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dave (8-8-2018 om 10:42)
Om discussies te voorkomen hoe en wat, en wat je leert op een motorjacht cursus... Het is gekomen door een geklapte slang van de koeling naar de warmtewisselaar, (impeller naar warmtewisselaar) dus als je motor draaid pompt deze aardig wat water binnen. Alleen is het altijd lastig ontdekken waar de lekkage vandaan komt als je aan het varen bent. Alle afsluiterers in mijn boot zijn nieuw, en heb ik uiteraard allemaal direct dichtgezet en gecontroleerd toen ik de lekkage zag. Deze motor heeft dit jaar nog een grote beurt gehad bij een bedrijf. Dus zo zie je maar dat als je alles perfect bijhoudt het ook gewoon mis kan gaan. Het was een lullig slangklemmetje. Hou je commentaar en gezeik voor je als je de situatie niet weet!
Popeye (6-8-2018 om 22:10)
Speciaal voor jou par: een boot die 'volloopt' met water wat al aan boord is komt geen centimeter dieper te liggen .. zinken is iets heel anders, of drenkelen, waar die redders voor in t leven zijn geroepen.
Popeye (6-8-2018 om 22:01)
@par: erger? Vlieg toch op ei, jij bakt ze helemaal bruin, niet lullen wat je niet weet! Vollopen? Betreft verdorie zn eigen water! Een redder is geen loodgieter hoor ..
Par (6-8-2018 om 18:50)
@popeye Een kenner? Het hoeft niet altijd aan de eigenaar van het jacht te liggen Deze heer of dame heeft juist goed gehandeld om erger te voorkomen.
Popeye (6-8-2018 om 14:02)
Ja. Even de diepgang opnemen of t water van buiten betreft is natuurlijk voorbehouden aan redders. Wat leert men eigenlijk op motorjachtcursus?
Cookie-instellingen beheren