Vrijspraak gewelddadige afpersing Vlissingen

Toegevoegd: 06-08-2018, 16.31 uur

Sporenonderzoek destijds bij de flat in Vlissingen.
Sporenonderzoek destijds bij de flat in Vlissingen.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag zowel de 26-jarige Middelburger H. L. als zijn zeven jaar oudere Vlissingse neef G. C. wegens onvoldoende overtuiging vrijgesproken. Het duo werd ervan verdacht op 18 december 2016 geprobeerd te hebben een bewoner van een flatwoning aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen af te persen.

De twee zouden hebben aangebeld waarop de bewoner de deur open deed en werd mishandeld. Hij zou ook met een vuurwapen zijn bedreigd. Het duo vertrok zonder buit. Op basis van het signalement konden de twee verdachten worden aangehouden. Beide mannen ontkenden echter in alle toonaarden.

Tegen elk van de twee was een gevangenisstraf van vijf jaar plus het betalen van 8.441 euro schadevergoeding geëist. C. werd nog wel veroordeeld tot een boete van 290 euro voor verboden wapenbezit.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (7-8-2018 om 13:52)
@John "Op basis van het signalement konden de twee verdachten worden aangehouden." Signalementen zijn onbetrouwbaar. Getuigen/slachtoffers vergissen zich vaak en er voldoen meestal meerdere personen aan een signalement. Bij twijfel vrijspreken is beter dan onterecht vastzetten, want dan had je vast nog harder geroeptoeterd.
Cees (7-8-2018 om 10:33)
De rechtbanken in ZWB staan bekend om de prioriteit bij de verdachten te gebben en dan pas bij de slachtoffers. Soft en niet deskundig, Je kunt beter verdachte zinn dan aangever/belanghebbende. Opstappen aub.
Frank (7-8-2018 om 10:21)
"C. werd nog wel veroordeeld tot een boete van 290 euro voor verboden wapenbezit." Ja nou! Dát zal hem leren zeg! €290 boete voor wapenbezit. Pfff....
Vlissingen (7-8-2018 om 07:45)
John, zal ik aangeven dat u mij heeft mishandeld en bedreigd heeft met een vuurwapen? 5 jaar cel eisen en een schadevergoeding.van 8000 euro. Dan wil ik het ook nog zien of u deze rechters belachelijk vind als u vrijgesproken wordt. Ik ken niet het juiste verhaal maar laat je niet leiden door een simpel kort nieuwsbericht.
Kees (6-8-2018 om 23:16)
Het Nederlandse rechtsysteem is lamgeslagen door bepaalde leeglopers met pro deo advocaten welke alleen voor eigen gewin bezig zijn. Zoals ik hier wel vaker zeg: graag straffen zoals ze in het land van herkomst doen!!!
John (6-8-2018 om 18:13)
En weer een voorbeeld dat de gerechtelijke macht compleet het padje kwijt is. Gewoon ontkennem en je krijgt geen straf terwijl iedereen snapt hoe het zit Dit soort rechters zijn een gevaar voor de samenleving en zouden zelf moeten vast gezet worden!!