Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Gaslucht bij goederentrein, hulpdiensten zetten flink in

Toegevoegd: 06-08-2018, 19.22 uur - Update: 06-08-2018, 20.15 uur
Door: Roland de Jong

LEWEDORP - In de buurt van de Sloedam zijn vanavond twee goederentreinen stilgezet nadat een gaslucht was geroken. De hulpdiensten zijn hierop massaal uitgerukt.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland heeft een machinist een gaslucht geroken en zijn hierop de beide treinen stilgezet. De eerste melding van het incident op de Sloelijn kwam rond 18.20 uur binnen. Direct werden diverse brandweerploegen opgeroepen, waaronder ook enkele gaspakkenteams. 

Op dit moment wordt onderzocht uit welke trein de gaslucht afkomstig is. "Eén van de treinen is leeg, maar niet gereinigd. In die trein is een LPG-variant vervoerd", zo meldt de Veiligheidsregio. Het reguliere treinverkeer is overigens niet gestremd.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Taas (6-8-2018 om 21:37)
Ben het met jouw eens Loes,Hier in Zeeuws-Vlaanderen rijden ook treinen met chemie,lands onbewaakte spoorweg overgangen,met weinig overzicht.Zijn ook al verschillende ongevallen gebeurd,Zal maar een trein ontsporen ,en dan?? b.d
Loes (6-8-2018 om 20:28)
Is “niet gereinigd” dan t probleem? Mocht de trein zo wel rijden? Niet zo’n fijn idee, aangezien ons huis/tuin aan t spoor ligt, net n paar km verder, maar toch!
Cookie-instellingen beheren