Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Geen gas- maar mestlucht bij goederentrein

Toegevoegd: 06-08-2018, 21.11 uur
Door: Roland de Jong

LEWEDORP - Geen gas maar uitgereden mest is vermoedelijk hetgeen geweest dat maandagavond werd geroken bij de goederentrein die bij Lewedorp werd stopgezet. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland na metingen van de brandweer.


De machinist van een goederentrein sloeg rond 18.20 uur alarm nadat hij dacht gas te hebben geroken toen hij met zijn trein over de Sloelijn reed. Hij zette zijn trein stil en ook een andere goederentrein kwam tot stilstand.

De hulpdiensten schaalden volgens procedure op naar GRIP 1 en er kwamen direct diverse brandweerploegen in actie. Ook gaspakkenteams en een meetploeg werden ingezet. Rond 20.30 uur werd het sein ‘veilig’ gegeven. De metingen van de brandweer leverden namelijk geen waardes van gevaarlijke stoffen op.

“De oorzaak van de melding is vermoedelijk gekomen doordat aan de noordkant van de A58 ter hoogte van het incident mest uitgereden wordt. Dit heeft stankoverlast gegeven”, zo legt de Veiligheidsregio uit. Volgens de Veiligheidsregio kan de mestgeur geen kwaad. “Mensen die overlast ervaren kunnen zich wel melden bij de Milieuklachtenlijn”, aldus een woordvoerder.

Bewoners van een boerderij direct naast het spoor waar de lege goederentrein stil stond, werd gevraagd hun woning uit voorzorg tijdelijk te verlaten. Het incident heeft geen effect gehad op het treinverkeer op de reguliere spoorlijn Vlissingen - Bergen op Zoom. De afzettingen zijn inmiddels opgeheven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse (7-8-2018 om 16:33)
Waar is het nuchtere verstand van brandweer Zeeland. Niet de vrijwilligers aangesproken.. maar voor degenen die leiding geven... OVD. AGS. Als het een bedrijf zou zijn... was het al failliet V.R.Z
k (7-8-2018 om 11:20)
precies paul en als je het verschil tussen gas en mest al niet meer kunt onderscheiden is er ook iets goed mis met het reukvermogen van deze machinist. ik vraag me af wat dit grapje gekost heeft
Jokko van der Sneuk (7-8-2018 om 10:25)
Paul daar heb je gelijk in... maar stront ruikt heel anders als gas...... maar inderdaad beter te voorzichtig als helaas en te laat... LPG is en blijft brandbaar
marco K (7-8-2018 om 07:41)
Even serieus, het moet niet gekker worden. Heeft zo iemand nog nooit mest geroken? pfffff
Kees (6-8-2018 om 21:59)
Is gewoon poep joh.
Paul Kersseboom (6-8-2018 om 21:34)
Ik waardeer de waakzaamheid van de machinist, men kan bij het vervoer van gevaarlijke stoffen niet voorzichtig genoeg zijn. Toch een opmerking: Een machinist van een rijdende trein kan nooit een lekkage ruiken van een wagon die hij trekt, tenzij de wind van achter komt en hij langzamer rijdt dan de heersende windsnelheid.
Cookie-instellingen beheren