Buitenbrand Haven van Bommenede Zonnemaire

Toegevoegd: 08-08-2018, 06.30 uur - Update: 08-08-2018, 09.37 uur

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.
Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZONNEMAIRE - De brandweer is vannacht met twee voertuigen uitgerukt voor een buitenbrand bij de Haven van Bommenede in Zonnemaire.

De brand werd in eerste instantie gemeld als zijnde een binnenbrand maar ter plekke bleek dat het ging om een flinke buitenbrand. "Mensen hadden van grote afstand flinke vlammen gezien en dachten dat een boerderij in brand stond", zo schrijft de brandweer van Burgh-Haamstede op Facebook.

Volgens de brandweer had een bewoner een stapel snoeiafval in brand gestoken. Tijdens deze extreme droogte is het echter verboden om te stoken in verband met het zeer hoge uitbreidingsrisico. De brand werd geblust door de blusploeg van de post Dreischor. Ook de waterwagen van de post Burgh-Haamstede werd ingezet. Al met al werd 15.000 liter water verbruikt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750