Ruim 100 strandhuisjes opengebroken

Toegevoegd: 08-08-2018, 16.18 uur

Ruim 100 strandhuisjes opengebroken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle zijn deze maand in totaal al zo'n 120 strandhuisjes opengebroken. Er zijn twee minderjarige verdachten aangehouden.

Volgens de politie vonden de inbraken in de strandhokjes in de nacht van 1 op 2 en in de nacht van 4 op 5 augustus plaats. Volgens de politie werden er ook veel vernielingen aangericht. "Zo werden handdoeken doorgeknopt en werden plastic flesjes en de bekleding van strandstoelen opengesneden", zo vertelt de politie.

Vanochtend werden rond 10.40 uur twee minderjarige jongens opgepakt als verdachte. Dat gebeurde na onderzoek en dankzij de hulp van één van de aangevers. De verdachten zijn 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Loon op Zand en Kaatsheuvel. Zij zitten nog vast voor verder onderzoek.

De politie roept gedupeerden op om aangifte te doen. "We weten van wie de bedrijfsmatige huisjes zijn, maar er zijn nog geen aangiftes van particuliere eigenaren of huurders. Zij bevinden zich echter wel onder de gedupeerden en daarom verzoeken wij hen met klem om alsnog aangifte te doen", aldus de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (10-8-2018 om 14:33)
Lees net dat het tuig alweer los loopt. Kunnen ze weer het dievenpad op. Het is toch niet normaal. Houden de ouders nu die gasten in de gaten?
Kees (9-8-2018 om 09:35)
Blij dat je hier bent.
Biggetje (9-8-2018 om 07:58)
Het is toch in en in treurig dat die rot kinderen behalve te roven ook nog eensde boel vernielen. Want daar hebben ze helemaal niets aan. Laten ouders hun kinderen taken geven zodat ze zich niet vervelen en s,avonds te moe zijn om deze zaken uit te halen. Laat ze thuis maar de boel in elkaar timmeren.
Gertjan (8-8-2018 om 19:43)
K,denk dat ze verward waren kunnen ze niks aan doen hoor.
jacob (8-8-2018 om 17:17)
Ik vraag mij af wat zulke snot neuzen 's nachts daar lopen te doen. De ouders ook maar eens aanpakken en die snotneuzen een flink pak op hun donder geven. Oh ja dat was ik vergeten we moeten tolerant zijn en de ouders treffen geen blaam die hebben het druk voor opvoeding.
zeeuw (8-8-2018 om 16:37)
ze moeten ze een week lang , strand aan harken ook de boel omspitten en geen softe straf