Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man steelt lood uit leegstaande woning

Toegevoegd: 09-08-2018, 15.00 uur
Man steelt lood uit leegstaande woning
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 45-jarige Vlissinger is woensdagavond aangehouden omdat hij er van wordt verdacht lood uit een leegstaande woning te hebben gestolen.


Omwonenden zagen de verdachte bij de betreffende woning aan het Ravensteijnplein in Vlissingen rondscharrelen. Ze waarschuwden de politie en loodsen de agenten door een brandgang naar de achterzijde van het pand Daar troffen ze de man naast zijn fiets aan. Zijn fietstas bleek vol met lood te zitten.

Naast de fiets van de verdachte lagen nog meer lappen lood en ook lag hier een breekijzer. De man was volgens de politie hoogst verbaasd dat hij geen lood mocht halen uit een leegstaand pand. Zijn vermeende onschuld hielp hem niet, hij werd gewoon aangehouden en meegenomen naar een politiecellencomplex.

De zaak wordt voor verdere afhandeling voorgelegd aan de officier van justitie. De woningbouwvereniging heeft aangifte gedaan van diefstal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (9-8-2018 om 19:04)
hij voelde het lood in zijn schoenen zakken.. toen hij werd aangehouden en dacht dat hij het gewoon mocht stelen... ach ja de laatste loodjes wegen het zwaarst
Kees (9-8-2018 om 18:08)
Toch grappig dat mensen dan hoogst verbaasd zijn als de politie komt en dat die zegt dat stelen niet mag. Net of je zomaar een woning mag leeghalen als die leeg is. In dit geval is hij van de woningbouw en de materialen die vrij komen dus ook eigendom van de woningbouw. Ook bij de milieustraat word er veel gestolen. Zodra het in de bak ligt is het al van de gemeente die er veel geld in steekt. Ook daar is het diefstal
Cookie-instellingen beheren