Taakstraf geëist vanwege heling en diefstal

Toegevoegd: 09-08-2018, 19.49 uur

Taakstraf geëist vanwege heling en diefstal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen de 22-jarige R.O. uit Zierikzee een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist vanwege onder meer opzetheling, verduistering en diefstal.

O. maakte deel uit van een grotere groep die in 2016 voor de nodige overlast zorgde. Mensen die een schuld bij O. hadden, gaven hem gestolen spullen. Het ging onder meer om een quad, een iPad en een MacBook. Volgens het OM wist O. van de herkomst en daarom wordt hem ook opzetheling aangerekend: het verwerven, overdragen en voorhanden hebben van een goed, terwijl men wist dat het om een door een misdrijf verkregen goed betreft.

Mocht de rechtbank de eis volgen, dat hoeft O. overigens maar 114 uur arbeid ten algemene nutte te verrichten, want zijn voorarrest wordt op de geëistte 240 uur in mindering gebracht. Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (9-8-2018 om 21:41)
Spil in een crimineel netwerkje, nee die moet je niet te hard vallen. Beter focussen op hitsige huismoeders die vaders uit de weg willen gestraft .. dat is veel plezieriger!