Poging om bejaarde op te lichten mislukt

Toegevoegd: 09-08-2018, 19.55 uur

Poging om bejaarde op te lichten mislukt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie waarschuwt voor een vorm van oplichting met als doel iemands pinpas te bemachtigen. De werkwijze is donderdag in Kapelle toegepast.

Volgens de politie had een oudere vrouw boodschappen gedaan en zag ze bij thuiskomst ineens een man en een vrouw achter haar staan. "De mensen gaven zich uit als medewerkers van een supermarkt en gaven aan dat mevrouw zojuist in de winkel iets gestolen had, iets wat uiteraard niet het geval was", aldus de politie.

De vrouw moest haar pinpas en kassabon afgeven, zodat ze in een klein apparaatje konden checken wat er weg zou zijn genomen. "Gelukkig trapte de vrouw hier niet in", zo zegt de politie. De politie roept mensen op de werkwijze onder de aandacht te brengen bij ouderen en bij soortgelijke situaties direct 112 te bellen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (10-8-2018 om 08:40)
wat a fucking arse holes lopen er toch rond
Biggetje (10-8-2018 om 07:00)
Gelukkig zijn er bejaarden die nog wel goed mee kunnen met deze tijd en ook het nieuws volgen over deze zaken. Wat een hufters om zo te proberen aan geld te komen. Ga werken voor je geld zou ik hun willen zeggen.