Drie gewonden bij botsing in Vlaketunnel

Toegevoegd: 10-08-2018, 15.58 uur

Drie personen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.
Drie personen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.
1
© Foto: Twitter / WIS_Jacco
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij een botsing in de Vlaketunnel bij Kapelle zijn vrijdagmiddag drie personen gewond geraakt. Evenveel auto's raakten beschadigd.

Het ongeluk op de A58 gebeurde rond 12.55 uur. Volgens de politie deed zich in de tunnel een kop-/staartbotsing voor tussen drie auto's toen deze richting Bergen op Zoom reden. De bestuurders van twee van de drie auto's raakten gewond.

De derde automobilist bleef ongedeerd. Van één van de twee andere auto's raakte ook nog een passagier gewond. De drie gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard en de ernst van het letsel is niets bekend.

Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto's uit de tunnel te halen. Vanwege het ongeluk moest al het verkeer ter plekke enige tijd over de vluchtstrook worden geleid. Rond 13.50 uur was de weg weer helemaal vrij.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (14-8-2018 om 16:48)
Als iedereen gewoon eens lekker door zou rijden in plaats van met 100 op de linkerbaan plakken en klagen over bumperklevers zou de wereld een stuk beter af zijn.
Renata (11-8-2018 om 09:21)
Ja hoor daar gaan we weer. Hendrik, wat een flauwekul. Staan die matrixborden dan in dat tunneltje? Het is nooit en nergens de schuld van de weg of wegbeheerder. Lees hier maar dagelijks de waslijst aan ongelukken. De oorzaak ligt bij alle debielen die het niet nodig vinden om zich aan verkeersregels te houden, te anticiperen, gezond verstand te gebruiken of alleen met autorijden bezig te zijn. En die toeristen zijn helemaal om te janken hier op de weg.
Peter Gillissen (11-8-2018 om 08:37)
Leg een dam in een rivier en er ontstaat er een stuwmeer. Breng de snelheid van het verkeer ineens met 40 km/u omlaag en er ontstaat er een file. Kijk wat er gebeurd als vrachtwagens elkaar in halen. De buitenlandse toerist ziet een tunnel en gaat op de rem. Je hoeft geen bumperklever te zijn om een groot risico te lopen er bovenop te knallen. Er zou een verbod moeten zijn op wegen als de A58 dat verkeer dat niet harder mag/kan dan 90 km/u op de linkerbaan komt. De tunnel moet worden voorzien van een doorgetrokken streep (ruim ervoor en erna). De matrixborden moeten de buitenlander dwingen op de linkerbaan minimaal 120 aan te houden, rechts blijft voor langzamer verkeer. De snelheid terugdringen is geen oplossing, het is de oorzaak!
chuckles (10-8-2018 om 22:55)
gwn je snelheid aanpassen en doen er gevraagd word Hendrik Jan! Het staat er niet voor niks
Vlissinger (10-8-2018 om 22:51)
Hendrik, het probleem zit hem in de bumperklevers die geen afstand houden. Dit in combinatie met over-voorzichtige mensen die op de rem gaan staan vlak voordat ze de tunnel ingaan. Een soort nachtblindheid effekt. Dit remeffekt staat dus los van de matrixborden want misschien weet je dit nog niet maar die matrixborden staan al ver voor de tunnelingang geplaatst (wat dus geen remeffect als gevolg heeft). Vaak zijn bumperklevers op tijd met remmen maar je kan er op wachten totdat zo'n eikel zijn telefoon hoort afgaan om maar een voorbeeld te noemen. Bumperkleven is sowieso dom want negen van de tien keer gaat iemand toch echt niet eerder opzij. De verkeershufter zal een hekel hebben aan die matrixborden want die maakt zijn/haar eigen wetten.
Koos P. (10-8-2018 om 19:16)
Nog steeds in de zomermaanden, net als voorgaande jaren, bijna dagelijks ongelukken op de A58 bij Rilland of bij de Vlaketunnel. En dat zal, vrees ik, alleen maar erger worden met zoveel debielen op de weg.