Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Paardentrailer kantelt N57 Middelburg

Toegevoegd: 11-08-2018, 16.10 uur - Update: 11-08-2018, 18.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het Dampoortaquaduct (N57) onder het Kanaal door Walcheren in Middelburg is zaterdagmiddag een auto met paardentrailer geschaard.


Het ongeluk gebeurde rond 15.20 uur aan het begin van de tunnelbuis met als rijrichting Serooskerke (W). De paardentrailer belandde op zijn zijkant. De brandweer werd opgeroepen om te helpen maar het paard was al snel uit de trailer.

De ambulancedienst heeft de betrokkene onderzocht maar deze bleef ongedeerd. Het paard is aan een touw meegenomen, de tunnel uit. Volgens de brandweer raakte het paard lichtgewond. Bergingsbedrijf Kuzee is ingeschakeld om de auto en de trailer te takelen.

Het ongeluk zorgde in de tussentijd voor flink wat oponthoud. De tunnelbuis moest namelijk volledig worden afgesloten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mick (13-8-2018 om 22:01)
Wat een trieste reacties Frits en Paul, ik mag mezelf scharen onder degene die als eerste ter plaatse waren, terwijl ik er naar toe liep om hulp te bieden hoopte ik dat de trailer leeg was maar als je dan het paard hoort trappen tegen de klep dan ben je heel blij dat een held(in) al de gekantelde trailer in was gegaan om het paard eruit te halen gelukkig liep het beestje op het eerste gezicht niet mank en had alleen wat schaafwonden mede omdat de eigenaren van het paard gelukkig geen goedkoop paardentrailertje hadden, de hulpverlening was op de ambulance en Kuzee na echt BAGGER de brandweer die 25min later aankomt en lachend verteld dat ze verkeerd waren gereden een 2e politieauto die de dierenarts niet kan vinden... triest
Lezer (13-8-2018 om 11:44)
@Frits & Paul ja want als je auto te licht is... gaat namelijk de trailer scharen ! (zucht)
Marco (13-8-2018 om 09:27)
Wat een vooroordelen toch weer. Men weet precies hoe het allemaal zit... Ik heb zelf ook meermaals met een paardentrailer gereden en gevoelsmatig enorm voorzichtig, maar als je dan plots wordt afgesneden of iemand propt hem er nog snel even tussen dan komt er meer bij kijken dan enkel gewichten optellen. Natuurlijk, deze ASX lijkt veel te licht voor de (houten?) trailer, maar tot 'we' één en ander weten is het alleen maar gissen en mogelijk onterecht vingertje wijzen. Laten we vooral hopen dat het paard er niets aan overhoudt. Zowel fysiek als mentaal. Hopelijk durft hij/zij nog een trailer op. @eigenaren: Z.s.m. weer mee op pad nemen, al is het maar een blokje om!
Paul (12-8-2018 om 15:36)
@Frits idd flinke boete en betalen van alle kosten van de hulpverleners.
Renata (12-8-2018 om 10:36)
Ik wil graag weten wat een dierenarts van het paard zegt. Is het arme dier okay? Wat een traumatische ervaring.
Paul (12-8-2018 om 09:24)
Was de auto niet te licht voor een paardentrailer?
Cookie-instellingen beheren