Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 9 km

Kans op stankoverlast door brand Antwerpen

Toegevoegd: 12-08-2018, 15.08 uur
Kans op stankoverlast door brand Antwerpen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

MIDDELBURG - In delen van Zeeland kan vanavond en vannacht stankoverlast ontstaan als gevolg van een grote brand in het Antwerpse havengebied. Er is in Zeeland echter geen sprake van een gevaarlijke situatie.


De brand woedt in het Antwerpse Leopolddok. Er is sprake van een smeulbrand in een loods met nikkelsulfide waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Bedrijven en afgemeerde schepen in de omgeving werden geëvacueerd. Buiten de geëvacueerde zone zijn geen schadelijke waarden vastgesteld. Wel is er kans op geuroverlast. Het product dat brandt zal namelijk uit elkaar worden gehaald en met veel water worden afgeblust. Hierdoor kan de rookontwikkeling toenemen.

De brandende loods bevind zich op circa 15 kilometer van de gemeente Hulst. Omdat de wind later vandaag gaat draaien kan volgens de Veiligheidsregio Zeeland vanaf 22.00 uur vanavond tot circa 03.00 uur vannacht een brandlucht worden waargenomen in de Prosperpolder, het land van Saeftinge en mogelijk ook de gemeente Reimerswaal.

"De verwachting is dat vanwege de rook enkel een lichte geur kan worden waargenomen. Na middernacht draait de wind en komt deze vanuit het westen en heeft Zeeland sowieso tot dinsdagochtend 0.00 uur geen last meer van de rook", zo stelt de Veiligheidsregio.

De Veiligheidsregio Zeeland heeft contact met collega's in Antwerpen en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Zij blijven elkaar informeren over het verloop van de brand en de vrijkomende rook.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750