Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Veere schiet zeilers te hulp

Toegevoegd: 12-08-2018, 21.50 uur
Rond 16.10 uur kwam een melding binnen van een omgeslagen open zeilbootje.
Rond 16.10 uur kwam een melding binnen van een omgeslagen open zeilbootje.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM-reddingboot van het station in Veere is zondagmiddag drie keer opgeroepen voor hulpverleningen aan zeilboten.


Rond 13.40 uur werd de reddingboot voor de eerste keer opgeroepen. Het bootje dat hulp nodig had bleek zich echter op de Oosterschelde te bevinden en daarom werd deze melding afgehandeld door de collega's van het station Neeltje Jans. De tweede melding betrof een zeilbootje waarvan de mast was gebroken. Dit bootje kon hierdoor geen kant meer op en is daarom door de KNRM naar de trailerhelling gebracht.

Rond 16.10 uur kwam een melding binnen van een omgeslagen open zeilbootje. De twee opvarenden lagen in het water en de zeilers konden het bootje niet meer zelf rechtop krijgen. De reddinboot Oranje was snel ter plekke en de bemanning wist vervolgens het bootje weer overeind te krijgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750