Weerbericht:
Plaatselijk mist en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissingen klaar voor elfde editie Rescue

Toegevoegd: 15-08-2018, 07.37 uur
Voor jong en oud is er vandaag genoeg te doen.
Voor jong en oud is er vandaag genoeg te doen.
© Foto: Ruben Oreel / Rescue Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Na anderhalf jaar voorbereiding is Vlissingen er vandaag helemaal klaar voor: de elfde editie van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland; Recue Vlissingen. Ook HVZeeland.nl is vandaag present.


Op en rond de Vlissingse Boulevards laat vandaag een groot aantal hulpverleners zijn kunnen zien. Er zijn zo'n 180 deelnemers uit zes verschillende landen. Zij tonen niet alleen flink wat materieel, er zijn ook talloze demonstraties. Dit jaar zijn er bovendien maar liefst zeven helikopters te bewonderen. Het gaat onder meer om Belgische en Duitse Seakings.

Onder meer de stuntshow van The Global Stars uit Engeland en een blusdemonstratie met een Chinook CH-47-helikopter van Defensie zullen volgens de organisatie spectaculair zijn. Met behulp van de helikopter zal worden getoond hoe een zogeheten bambi-bucket met 10.000 liter water kan worden ingezet bij brandbestrijding.

Touringcar
Een grote demonstratie staat gepland rond de klok van 14.00 uur. Dan wordt namelijk een grootschalige multidisciplinaire hulpverlening nagebootst. In het verhaal is een touringcar van de weg geraakt en op zijn kant beland.

“Maar liefst 30 slachtoffers in en om de touringcar moet directe hulp aan worden verleend. Je kan met je eigen ogen zien hoe zo’n hulpverleningsactie op touw wordt gezet en zien hoe hulpverleners van de brandweer, ambulance, politie, en de traumahelikopter samenwerken om de slachtoffers veilig uit het wrak te krijgen. Deze demonstratie is in deze vorm nog nooit ergens in Europa vertoond”, zo zegt Dennis Castel van de organisatie.

Thema voor dit jaar is volgens de organisatie van Rescue Vlissingen 'werving'. “Er is een schrijnend tekort in de hulpverlening. Of we het nu hebben over de vrijwilligers bij de brandweer, politie, defensie of de zorg: er zijn erg veel vacatures. Voordeel tijdens Rescue Vlissingen is dat je hier écht kennis kunt maken met diverse beroepsgroepen en direct in gesprek kunt gaan met de mannen en vrouwen uit het vak”, aldus Castel.

HVZeeland.nl
Al sinds 2006 is HVZeeland.nl zelf ook op Rescue Vlissingen te vinden en natuurlijk zijn wij er dit jaar ook gewoon weer bij. Voor de kinderen hebben we een gloednieuwe kleurplaat laten maken en voor jongeren en volwassenen ligt er in onze stand een uniek presentje klaar (op=op!). Wij zien u graag straks in onze stand. Overigens houden we u uiteraard vandaag regelmatig via onze site in woord en beeld op de hoogte van de hoogtepunten van het evenement.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren