Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
112 files van totaal 402 km

KNRM Breskens schiet zeiljachten te hulp

Toegevoegd: 15-08-2018, 11.28 uur
's Ochtends werd bij Breskens een jacht met een motorstoring geholpen. Bij Vlissingen strandde een jacht als gevolg van motorproblemen.
's Ochtends werd bij Breskens een jacht met een motorstoring geholpen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot van Breskens is dinsdag twee keer uitgevaren voor zeiljachten die in problemen waren gekomen.


’s Middags werd rond 14.30 uur gemeld dat twee zeilers hulp nodig hadden vanwege motorproblemen. De twee waren ’s ochtends vertrokken naar het Belgische Blankenberge. Bij Zeebrugge wilde de twee de motor starten maar deze weigerde dienst. Hierop besloten de zeilers terug te keren naar Breskens.

Bij Breskens werd de hulp van de KNRM ingeschakeld. Nadat de zeilen waren gestreken kon een sleepverbinding tot stand worden gebracht. Hierna werd het jacht naar de passantensteiger bij de jachthaven gebracht.

’s Avonds was er rond 18.45 uur een nieuwe oproep. Bij Vlissingen was een zeiljacht tegen de stenen glooiing gevaren nadat de motor het had begeven. Een sleepboot van Multraship was snel ter plekke maar kon vanwege de diepgang niet dicht genoeg bij het jacht komen.

De KNRM lukte het wel om een sleepverbinding tot stand te brengen. Ook dit jacht is door de KNRM naar een veilige plek gesleept.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren