www.hvzeeland.nl

Rescue Vlissingen succesvol ten einde

Toegevoegd: 15-08-2018, 18.42 uur

Rescue Vlissingen succesvol ten einde
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanavond een einde gekomen aan een succesvolle elfde editie van Rescue Vlissingen. Volgens de organisatie waren er naar schatting 100.000 bezoekers. Dat zijn er nog meer dan de 80.000 van tijdens de vorige editie.

Dat deze editie zo veel bezoekers trok was niet alleen op het evenemententerrein zelf te merken. Toegangswegen liepen vol en op de A58 stond het verkeer vanaf Middelburg al vast. De gemeente Vlissingen riep ’s middags zelfs op om niet meer met de auto naar Rescue te komen omdat alle parkeerplaatsen overvol waren.

Thema voor dit jaar was volgens de organisatie van Rescue Vlissingen 'werving'. “Er is een schrijnend tekort in de hulpverlening. Of we het nu hebben over de vrijwilligers bij de brandweer, politie, defensie of de zorg: er zijn erg veel vacatures. Voordeel tijdens Rescue Vlissingen is dat je hier écht kennis kunt maken met diverse beroepsgroepen en direct in gesprek kunt gaan met de mannen en vrouwen uit het vak”, zo zei Rescue-woordvoerder Dennis Castel eerder vandaag.