Weerbericht:
Af en toe regen, in het noordoosten vanochtend (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Zeven aanhoudingen voor reeks auto-inbraken

Toegevoegd: 16-08-2018, 22.06 uur
Door: Manfred Berrevoets

AAGTEKERKE - De politie heeft vanmiddag bij Aagtekerke zeven personen aangehouden in verband met een reeks inbraken in auto’s en campers langs de Zeeuwse Kust. Dat heeft een woordvoerder bevestigd.


Agenten die onderzoek doen naar de inbraken zagen vanmiddag op de Brouwerijweg een camper rijden met valse kentekenplaten. Het voertuig werd aan de kant gezet toen deze een camping op wilde rijden. In de camper zaten acht mensen waarvan er vier minderjarig waren. Onder de minderjarige was ook een baby.

Er zijn zeven aanhoudingen verricht. De baby is overgedragen aan een zorginstantie. Daarnaast kon geen van de verdachten zijn identiteit aantonen. De Vreemdelingenpolitie is dan ook ingeschakeld om de identiteit vast te stellen.

De politie laat weten dat de verdachten zijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling en dat ze mogelijk iets te maken hebben met de vele inbraken in auto’s en campers langs de Zeeuwse kust. Volgens een woordvoerder gaat het al om zeker honderd inbraken. De buit bestond in veel gevallen uit goederen die zichtbaar in de voertuigen aanwezig waren.

De Brouwerijweg in Aagtekerke is tijdens de politieactie afgezet. Twee verdachten zijn met een politieauto afgevoerd naar het bureau. De andere verdachten zijn in de camper blijven zitten die door agenten naar het politiebureau in Middelburg is gereden. Morgen zal er onderzoek gedaan worden in de camper, deze is dan ook inbeslaggenomen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniempje (19-8-2018 om 10:23)
Zonde vd kleine, met zulke ouders...
anoniem (18-8-2018 om 17:37)
Gelukkig heeft de politie deze inbraken kunnen oplossen. Ze hebben alles op alles gezet om dit opgelost te krijgen. Alleen waarom moeten ze nu deze baby van de ouders "afnemen" en in een zorginstelling plaatsen. Wat is er gebeurt met de andere minderjarige kinderen Ik keur het niet goed dat ouders met zeer jomge konderen op rooftocht gaan. Maar waarom deze baby weer in een zorginstelling plaatsen. sluit dan aub de ouders op. Het heeft ook een vader en moeder.
eeen inwoner (17-8-2018 om 14:21)
Politie fantastich werk verricht chapeau .Ga zoo door .We kunnen u echt niet missen .
EM (17-8-2018 om 13:04)
Wederom goed werk van onze politie en zoals @Jos verwoord nu maar hopen dat het de daders zijn .
Zeeuw (17-8-2018 om 12:02)
Super! was ook niet normaal de laatste tijd met inbraken in auto's. Super gedaan Politie!
Peter (17-8-2018 om 10:27)
Lang leve, het vrije verkeer van crimele roofbendes. Prima werk van Politie, nu de rechtspraak nog.
Cookie-instellingen beheren