Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Koperdief moet naar instelling voor veelplegers

Toegevoegd: 17-08-2018, 13.23 uur
Koperdief moet naar instelling voor veelplegers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige S. L. uit Sommelsdijk is donderdag door de officier van justitie de ISD-maatregel geëist.


Deze maatregel is bedoeld voor veelplegers met drie definitieve veroordelingen binnen de afgelopen vijf jaar op hun cv en betekent een verblijf van twee jaar in een instelling waar ze al dan niet aan zichzelf kunnen werken.

L. moest zich verantwoorden omdat hij op 14 mei betrapt werd bij onder meer het stelen van koperdraad op het bouwterrein van windmolenpark de Krammer bij Bruinisse. De politie kreeg een melding dat er zich iemand op het terrein bevond die bezig was met het strippen van koperdraad en ging erop af. Na een vruchteloze zoekslag door een politiehelikopter slaagde diensthond Barry erin L. in de bosjes te traceren en hem door in diens bil te bijten tot de orde te roepen.

L. wordt er ook van verdacht de kabelhaspel te hebben beschadigd of vernield, en in het bezit te zijn geweest van vijf gram amfetamine. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ron Bakker (18-8-2018 om 14:25)
Graag alle directe schade, alle indirecteschade en alle vervolg schade op deze crimineel verhalen. Anders moeten mijn belasting centen daarvoor gebruikt worden en dat heb ik liever niet !
Cookie-instellingen beheren