Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 23 km

Oliespoor voor de kust bij Vlissingen

Toegevoegd: 18-08-2018, 16.33 uur
Oliespoor voor de kust bij Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Voor de kust van Vlissingen is vanochtend een licht oliespoor op de Westerschelde geconstateerd. Het oliespoor is waarschijnlijk afkomstig uit het in 1965 gezonken Griekse schip Spyros Armenakis. Het wrak ligt 800 meter voor de boulevard van Vlissingen.


Rijkswaterstaat heeft bekeken waar het oliespoor precies loopt en om hoeveel olie het gaat. Zij hebben geconstateerd dat het om zeer weinig olie gaat. De strandwacht heeft er wel voor gekozen om in plaats van de blauwe vlag de gele vlag te hijsen. De gele vlag geeft aan dat zwemmers en baders extra voorzichtig en alert moeten zijn in het water.

Het oliespoor is vermoedelijk afkomstig van de Spyros Armenakis. De lekkage is een restant van stookolie uit een vele jaren geleden leeggepompte tank. Het gaat om een kleine hoeveelheid stookolie die is achtergebleven. In augustus 2014 is er ook stookolie uit de tank ontsnapt. Het wrak is namelijk ook een officiële duik- en vislocatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Groen (18-8-2018 om 21:55)
En opruimen, ho maar! Ook een beetje stookolie vind het waterleven niet fijn!
Popeye (18-8-2018 om 18:54)
Altijd handig, zo n wrak om naar te wijzen .. Meten is pas weten.
Cookie-instellingen beheren