Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Man dreigt met zwaard in Vlissingen

Toegevoegd: 22-08-2018, 14.23 uur
Man dreigt met zwaard in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Dinsdagavond is een 44–jarige Vlissinger in een woning aan de Hobeinstraat in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou een andere man met een samuraizwaard hebben bedreigd.


Omstreeks 21.35 uur wordt de politie gebeld door een man, die zegt dat hij in de achtertuin is bedreigd met een samuraizwaard. Opgeroepen agenten benaderen de woning aan de achterzijde, maar intussen heeft de verdachte zich teruggetrokken in de woning. Daar zit hij met het zwaard op schoot op de bank.

Voor hun eigen veiligheid benaderen de agenten hem met een schild en wordt gesommeerd om het wapen weg te leggen. Omdat de verdachte op geen enkele manier wilde meewerken is pepperspray gebruikt en kon hij worden aangehouden. Vervolgens is hij voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Het zwaard is in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (23-8-2018 om 17:41)
@wim geweer?? lees eerst eens goed wel netjes vd politie om dit met pepperspray op te lossen
Vlissinger (23-8-2018 om 12:22)
De politie heeft super gehandeld want volgens mij gaat het hier om een psychose van iemand met schizofrenie. Zo bang en paranoide zijn voor de wereld om je heen dat je denkt vermoord te worden en in een psychose dus zelf actie onderneemt om jezelf in bescherming te nemen. Daarom is het bij dit soort mensen van belang dat ze anti-psychose medicatie krijgen zodra er een diagnose is gesteld. Dit omdat ze niet alleen een gevaar kunnen vormen voor hun omgeving maar ook voor zichzelf. Mensen met schizofrenie doen eigenlijk nooit iemand wat aan maar in extreme psychoses kan het wel eens uit de hand lopen. Stemmen die opdrachten geven etc. Heftige aandoening maar met medicatie kan zoiemand een prima leven leiden zonder al teveel problemen.
wim (22-8-2018 om 19:09)
Keurig opgelost de man in de cel en geweer mee genomen dor politie
Cookie-instellingen beheren