Weerbericht:
Veel bewolking, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie vanaf vandaag in Mercedes

Toegevoegd: 23-08-2018, 14.01 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De Zeeuwse politie heeft vandaag de eerste nieuwe Mercedes politievoertuigen in gebruik genomen. De auto’s worden vanaf vandaag ingezet in de noodhulp.


De Mercedes B-klasse vervangt op den duur de Volkswagen Touran. De politie heeft landelijk 1250 van deze snelle en robuuste auto’s aangeschaft. De Mercedes heeft veel grip op de weg en genoeg power voor achtervolgingen en prio-1-ritten laat de politie weten. Ook is de vering aangepast zodat er met hoge snelheid over drempels gereden kan worden.

Om sneller in en uit te kunnen stappen is de gordelhouder verlengd. De auto is ruim zat om met zijn tweeën goed voorin te zitten en al je spullen kwijt te kunnen. Je kunt er goed arrestanten in vervoeren en de kofferbak is ruim genoeg om alle goederen mee te nemen die we dagelijks nodig hebben, aldus de politie.

Naast de B-klasse zal ook de Volkswagen Transporter vervangen worden voor een Vito van Mercedes. Hiervan zijn er 400 aangeschaft voor de noodhulp en 75 voor de hondenbrigade. Naast de 75 Vitobussen schaft de politie voor de hondenbrigade ook 50 nieuwe Volkswagen Touran auto’s aan.

Behalve vervanging van de auto’s voor de noodhulp en de hondenbrigade worden tot en met 2021 ook ME-flexvoertuigen, motoren, bussen voor arrestantenvervoer en terreinwagens vervangen. In totaal gaat het om bijna 6500 politievoertuigen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (25-8-2018 om 18:21)
@Ap, blijven taxibusjes die het afleggen in een achtervolging
Ap (25-8-2018 om 08:34)
@P, nu rijdt de noodhulp ook niet in Golfjes.. Maar in Tourans en Transporters. Deze wagen is de vervanging voor de Touran en wat mij betreft een vooruitgang. Vergelijken met een Golf R is niet van toepassing, die zijn ook te klein voor de noodhulp.
P (24-8-2018 om 12:59)
Toch komen deze mini suv’s tekort als het gaat om achtervolgingen of snel ter plaatsen te zijn, ze leggen het 100% af tegen een nieuwe Golf R, en die zijn ook ruim en sneller. Als ondersteuning auto kan ik deze versies begrijpen, als prio1 is het gewoon een verkoop praatje, realiteit is anders dan de theorie.
Jan de filatroop (23-8-2018 om 23:19)
Als politie agent mag je dan toch apetrots zijn om in zo N degelijke auto te mogen rijden.nu nog flink wat centen bij hun salaris en een stevige eindejaars bonus.en
Jay (23-8-2018 om 20:58)
Bart, over het algemeen doen bijna alle merken mee om de aanbesteding te krijgen. Dit maal kwam mercedes als beste en zeer waarschijnlijk financieel gunstigste uit de bus. Daarnaast zijn de snelle fordjes de laatste jaren niet heel betrouwbaar gebleken als ik mag vertrouwen op wat ervaringen van bekenden van mij welke met gescheurde zuigerwanden in hun RS-jes en dergelijke zaten...
Bram (23-8-2018 om 17:10)
Ze kunnen beter de dienders een beter salaris geven en een wat goedkoper wagenpark aanschaffen wat mankeerd er aan Ford ,of zo die hebben ook ruime en snelle autos en dan blijft er meschien wat meer geld over voor de agenten die vind ik veel te weinig salaris hebben voor het werk dat ze doen
Cookie-instellingen beheren