Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
83 files van totaal 308 km

Man krijgt taakstraf voor misbruik stiefdochter

Toegevoegd: 23-08-2018, 18.45 uur
Man krijgt taakstraf voor misbruik stiefdochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 60-jarige A. K. uit Borsele tegen wie een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan tien maanden voorwaardelijk was geëist voor ontucht met zijn dochter, stiefdochter en pleegdochter, is daarvan grotendeels vrijgesproken.


De rechtbank achtte alleen de ontucht met zijn stiefdochter bewezen en legde hem daarvoor een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 59 dagen op. Ook komt hij onder toezicht van de reclassering te staan.

Een en ander zou zijn gebeurd tussen 1999 en 2010, toen de meisjes nog jonger dan zestien jaar waren. De rechtbank kwam tot vrijspraak van K. in de zaken van zijn dochter en pleegdochter omdat er onvoldoende wettig bewijs was.

De enkele verklaring van het slachtoffer is niet voldoende en omdat onder meer de verklaringen van de meisjes ook van elkaar afwijken, kunnen ze niet in elkaars zaken worden gebruikt als steunbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (27-8-2018 om 11:21)
Ze moeten eens navraag doen bij de vorige buren
zeeuw (24-8-2018 om 18:25)
het is allemaal maar een taakstraf , een werkstraf en verder niks
Nina (24-8-2018 om 11:07)
Een taakstraf voor iets dat het slachtoffer voor de rest van haar leven meedraagt vind ik echt een achterlijk iets.
Popeye (23-8-2018 om 20:42)
En zouden t jouw kinderen ook zijn en jij wil de vent vast dan zegt ie dat jij dreigt en ga jij wel onvoorwaardelijk achter de deur. Recht? Ook in Nederland krom als een hoepel!
Tonnie (23-8-2018 om 20:26)
Dit is toch wel bizar. In het andere bericht hieronder krijgt iemand ook 240 uur taakstraf voor diefstal en heling. Dit is volgens rechters dus net zo'n zwaar misdrijf gezien de strafmaat dan het misbruiken van een minderjarige... ipv dat men kijkt naar maximum straffen zou men eens kunnen gaan kijken maar minimum straffen.
Cookie-instellingen beheren