Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Taakstraf voor dodelijk ongeval Yerseke

Toegevoegd: 23-08-2018, 18.49 uur
Het ongeval bij Yerseke op 4 augustus 2016.
Het ongeval bij Yerseke op 4 augustus 2016.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 23-jarige J. de V. uit Yerseke is donderdag door de rechtbank in Middelburg voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval conform de eis veroordeeld tot een rijontzegging van een jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet zij een taakstraf van 160 uur verrichten.


Het ongeval vond plaats op 4 augustus 2016 op de Molendijk in Yerseke. Op die weg, in een flauwe rechterbocht raakte zij met haar bestelwagen op de andere weghelft en botste zij frontaal op een tegemoetkomende personenauto. De bestuurster van die personenauto, de toen 58 jarige J. Niemeijer uit Reimerswaal kwam daarbij te overlijden.

Volgens een agente, die pal na het ongeval een verklaring van haar had opgenomen, had de vrouw gezegd dat de TomTom op de grond was gevallen en dat ze had gekeken waar die lag. De vrouw zei zich dat niet meer te kunnen herinneren.

De rechtbank ging er overigens van uit dat ze dat inderdaad gezegd moet hebben. Volgens het OM was het ook een redelijke verklaring voor de oorzaak van het ongeval.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (28-8-2018 om 11:28)
celstraf? nee--dat kost de staat een paar honderd euro / dag. haar rijbewijs innemen en niet meer teruggeven. dan heeft ze ook geen tomtommetje meer nodig. dat taakstrafje? de familie van de overledene heeft levenslang.
Nelleke (25-8-2018 om 18:33)
Beste Bewoner zal allemaal wel meevallen met J de V ,ze pakt weer gewoon haar dagelijkse dingen weer op rijd weer op de bewuste dijk terwijl de familie de Molendijk vermijd ,je praat wel anders als jouw zus wordt dood gereden
PaardenKracht (25-8-2018 om 14:03)
Hoe het ook is gebeurd,het was een tragisch ONGELUK waar die mevrouw zelf ook ws niet op zat te wachten. Vind het wel een menselijke uitspraak,wat schiet je er mee op om haar 10 jaar celstraf te geven?!
Jac (25-8-2018 om 12:36)
Is een tragisch ongeval, een ramp voor alle betrokkenen.... Maar ze heeft dit niet expres gedaan. Is een automatische reactie wanneer je TOMTOM van je voorruit valt om te kijken waar ie gevallen is. Voor het zelfde geld ligt hij onder je rempedaal en kun je niet meer remmen, ook gevaarlijk. Ik wil jullie wel eens zien als je TOMTOM van je voorruit valt of je dan stoïcijns doorrijd en totaal niet kijkt waar ie gebleven is... Wees eerlijk, jij houd je ogen op de weg en jij bent geen moment afgeleid in zo'n situatie, werkelijk?, jullie zijn dan blijkbaar supermensen. Wat je ook van de situatie vind, tragisch is het en blijft het.
Bewoner (24-8-2018 om 21:07)
Het is verschrikkelijk wat hier gebeurt is maar J. de V. heeft het slachtoffer niet doelbewust dood gereden het was dan ook een ongeluk. ze was niet onder invloed ofzo ze werd afgeleid en dat met hele nare gevolgen nu wordt er gedaan als of J. de V. hier grootste crimineel van de planeet is. terwijl ze dit zelf ook nooit had willen veroorzaken laat staan mee te maken. Lachen om een taak straf en zeggen dat ze hier vanaf is ? ze zal haar leven lang met deze schuld moeten leven. Wat zijn we weer hard met zijn allen !
Michel (24-8-2018 om 19:17)
Eerst verklaren dat haar TOM TOM was gevallen en gekeken waar die lag. Nu zegt ze, dat niet meer kunnen te herinneren. Zal mij niet verbazen, dat haar advocaat (als ze die had) het haar heeft ingefluisterd. Zo zijn de advocaten.
Cookie-instellingen beheren