Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote brand in schuur Ritthem

Toegevoegd: 24-08-2018, 17.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - In een landbouwschuur aan de Landbouwweg in Ritthem heeft vanmiddag een uitslaande brand gewoed.


De brand ontstond rond 16.35 uur. De brandweer schaalde op naar een grote brand. Een schuur van twintig bij achter meter stond bij aankomst van de brandweer volledig in brand. Volgens de brandweer stonden er paarden in schuur, maar die konden op tijd naar buiten worden gebracht. In de schuur staan ook pakken stro.

Even na 17.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met nabluswerkzaamheden.

Video volgt


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Van belzen (25-8-2018 om 21:06)
Verzekert waren ze schijnbaar ook niet want ze vragen overal op Facebook aan paardenliefhebbers spullen. Ze hebben growtfunding geopend. Bovendien hoe achterlijk kan je zijn om in de buurt van stro een slijptol te gebruiken ja dan vraag je ook om moeilijkheden
KeeK (25-8-2018 om 11:25)
Weet je wat ik niet begrijp ? In de jaren 80 was ik installateur / loodgieter en in elke schuur waar dieren stonden was het wettelijk verplicht om een sprinkler-installatie ie monteren.. Ook door de verzekering.. Ik snap er niks van dat nu nergens meer gebeurt en er zeer veel toevallige branden ontstaan door heel nederland heen..Dit is onmogelijk en onbegrijpelijk.. Elke boeren-schuur moet VERPLICHT een sprinkler-installatie hebben dan krijg je NOOIT zulke branden.. Onvoorstelbaar, en over 3 maanden staat er een splinternieuwe schuur door verzekering betaald ! Brandbeveiliging zou miljarden per jaar kunnen besparen !
Jokko van der Sneuk (25-8-2018 om 09:36)
Nu las ik een andere nieuws bron, dat door werkzaamheden met een slijptol er brand is ontstaan, volgens een oog getuige. vonken en stro gaan echt niet samen... jammer van die mooie ouderwetse schuur
Cookie-instellingen beheren