Moeder en zoon gered bij Vlissingen

Toegevoegd: 25-08-2018, 14.41 uur

Moeder en zoon gered bij Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De strandwacht is vanmiddag rond 13.00 uur opgeroepen om een aantal personen te redden die waren ingesloten door het opkomende water op het strand bij de Oranjemolen in Vlissingen.

Vanwege het snel opkomende water vroeg de strandbewaking tevens assistentie van de KNRM reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens en werd de strandjeep ingezet om vanaf de landzijde hulp te bieden.

Ter plaatse bleek een Duitse vrouw met haar zoontje ingesloten te zijn geraakt en konden vanwege de ontstane golfslag en het nog steeds opkomende water niet meer terugkeren naar de dijk waar ze vandaan waren gekomen. Vanuit de strandjeep ging een strandwacht in suvivalsuit te water om de mensen te bereiken en gerust te stellen dat verdere hulp onderweg was.

Even later arriveerde de reddingsboot en konden de geredden via het drenkelingenbordes van de Zeemanshoop veilig aan boord worden gebracht. Aan boord van de Zeemanshoop werden zij verder geholpen en veilig afgezet in de Koopmanshaven te Vlissingen. De moeder verklaarde met haar zoontje naar schelpen te hebben gezocht en geen idee hadden van het opkomende water.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (28-8-2018 om 15:33)
Misschien de trap verplaatsen naar de hoek en een wat veiligere trap. Als je bezig bent kan dit elk mens overkomen die hier niet bekend is.
Nel (26-8-2018 om 22:49)
Vlissinger, dat is dus precies wat ik bedoel.
Vlissinger (26-8-2018 om 15:16)
Lachwekkend, deze dame wilde waarschijnlijk niet nat worden ofzo. Wanneer je een beetje oplet op het strandje zie je dat je ingesloten word. Dan heb je nog alle tijd om weg te komen
Nel (26-8-2018 om 12:02)
Even een aanvulling op mijn eerdere bericht: Het is toch ook niet zo dat plotsklaps het water opkomt? Dat er van het een op andere moment ineens hoog water is? Misschien beter om je heen kijken.
Nel (26-8-2018 om 10:51)
Is het misschien een idee dat mensen die hier komen om vakantie te vieren zich eens goed zouden laten voorlichten over de gevaren van het water?
zeeuw (25-8-2018 om 16:13)
gemeente vlissingen moet ook borden plaatsen.in drie talen , want heel veel mensen weten dat niet