Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Aanhoudingen voor handel in neptelefoons

Toegevoegd: 26-08-2018, 16.46 uur
Aanhoudingen voor handel in neptelefoons
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SLUISKIL - Na een uitgebreid onderzoek naar oplichting via internetverkoopsites heeft de politie drie verdachten aangehouden. De verdachten zijn 28, 30 en 50 jaar oud en afkomstig uit Sluiskil.


Afgelopen vrijdag en zaterdag werden de drie mannen aangehouden voor oplichting. Een 50-jarige man werd op heterdaad aangehouden toen hij een slachtoffer probeerde een neptelefoon te verkopen. En dit was niet het eerste slachtoffer.

Uit onderzoek is gebleken dat er in de afgelopen maanden zeker vier personen slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingspraktijken. Alle slachtoffers reageerden op internetadvertenties van Belgische internetsites voor tweedehands goederen. Daar werd een Samsung S9+ mobiele telefoon te koop aangeboden. Na de aankoop bleek dat het om imitatie / neptelefoons gaat en niet om de originele Samsung telefoons.

De politie heeft het vermoeden dat er nog meer slachtoffers zijn van deze oplichtingspraktijken en is op zoek naar mensen die ook een neptelefoon kochten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren