Verdachten overval Breskens voor de rechter

Toegevoegd: 27-08-2018, 20.31 uur

De politie bij de overval vorig jaar in december.
De politie bij de overval vorig jaar in december.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Als het een beetje meezit behandelt de rechtbank op 13 november de zaak tegen de Terneuzenaar P. M. (27) en de 36-jarige O. A. uit Uden.

Een en ander is afhankelijk van nog enkele onderzoeken die moeten worden verricht. Lukt dat niet, dan wordt de twee pas volgend jaar berecht. M. en A. worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op 20 december vorig jaar aan de Slikkenweg in Breskens. Daar werd de bewoner door twee man mishandeld toen hij met zijn auto thuiskwam.

In de woning werd zijn vrouw en haar twee kinderen bedreigd. Dat zou met een vuurwapen zijn gebeurd. Doordat op enig moment een van de slachtoffers 112 kon bellen werd de politie gealarmeerd. Toen die bij de woning aankwamen stoven de twee overvallers met de auto van het slachtoffer door het hek en ramden daar een politiewagen.

De politie loste enkele schoten en M. kon kort daarna (gewond) worden aangehouden. A. wist te ontkomen, maar werd begin juli aangehouden. A. ontkent ook maar iets met de overval te maken te hebben gehad. Hij verbleef die periode zeker niet in Breskens en de kleding die later werd aangetroffen was dan wel van hem, maar door zijn huisbaas uit een vorige woonruimte in Nieuwvliet meegenomen.

Wat er in die tijd tussen zijn vertrek uit Nieuwvliet en het ontdekken van de kleding was gebeurd wist hij niet. Beide mannen zijn bekenden van justitie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750