Zeilboot gezonken bij Neeltje Jans

Toegevoegd: 27-08-2018, 20.52 uur

Zeilboot gezonken bij Neeltje Jans
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

NEELTJE JANS - Voor de kust van Neeltje Jans is vanochtend een zeiljacht gekapseisd en gezonken. Er is niemand gewond geraakt.

De kiel onder de boot brak af, waarna de KNRM in actie kwam. Deze probeerde het jacht weg te slepen, maar door de wilde zee sloeg het schip om. Het zeiljacht zonk ter plekke. De zeilers zelf kwamen met de schrik vrij. De berging van het schip is overgedragen aan de Kustwacht.

Het gaat om een zeilboot van Team Heiner, een zeilbedrijf voor topsporters. De zeilers waren op weg van Breskens naar Den Haag, omdat ze afgelopen weekend mee hadden gedaan aan een wedstrijd voor de kust van Zeeuws-Vlaanderen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (29-8-2018 om 07:36)
Dit schip betreft de Fun Max 35. In 2007 heeft het ook al eens de kiel verloren, waarbij een bemanningslid om het leven is gekomen.