Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Fraudeurs doen zich voor als monteurs

Toegevoegd: 29-08-2018, 10.46 uur
Fraudeurs doen zich voor als monteurs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

OOST-SOUBURG - Vanaf Walcheren zijn meldingen binnengekomen over fraudeurs zich voordoen als monteur van Evides of DNWG. De energiebedrijven hebben daarom een waarschuwing uitgedaan.


Volgens DNWG zijn tot nu toe meerdere meldingen binnengekregen uit de omgeving van Oost-Souburg. "De ‘nep-monteurs' kunnen zich niet legitimeren als officiële monteur. Ze vragen toegang tot de meterkast om een inspectie te doen. Het kan gaan om een algemene inspectie of een inspectie voorafgaande aan een meterwissel. Of ze vragen u om het water te controleren in bijvoorbeeld uw douche of keuken", zo zegt een woordvoerder van het energiebedirjf.

DNWG roept op om alert te zijn. "Als deze situatie zich bij u voordoet of als u het niet vertrouwt, laat de monteur dan niet binnen. En neem contact met ons op of waarschuw de politie. Monteurs van DNWG of monteurs werkzaam in opdracht van DNWG moeten zich overigens altijd kunnen legitimeren met een bedrijfspas. Onze monteurs komen in de regel bovendien niet na 16.30 bij u aan de deur. De uitzondering hierop is een storingssituatie", zo legt het bedrijf uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (30-8-2018 om 00:52)
Was vorige week in Middelburg al. Politie gebelt zijn gekomen hebben alleen een boete uit geschreven voor het niet bij hebben van id kaart 104 boete daarvoor Een van die jongens had geen vaste woon of verblijfplaats en na drie adressen nagekeken te zijn door meneer agent bleek zijn moeder er te wonen en de zaak was afgedaan want die boete moet ergens heen. Dat buurtbewoners hier bedreigd werden ach dat kan niet bewezen worden volgens hun.
Cookie-instellingen beheren