Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Gemeente sluit drugspand in IJzendijke

Toegevoegd: 29-08-2018, 11.03 uur
Gemeente sluit drugspand in IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

IJZENDIJKE - De burgemeester van de gemeente Sluis heeft donderdag een drugspand laten sluiten. Dat gebeurde in IJzendijke, zo is vanochtend bekendgemaakt.


Volgens de gemeente werd in het pand eerder een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. De woning gaat voor drie maanden dicht, zo heeft burgemeester Vermue besloten. Om welk pand het precies gaat wil de gemeente vanwege de privacy overigens niet naar buiten brengen.

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. "De handel in drugs zorgt voor overlast en maakt de buurt onveilig. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving", zo legt een woordvoerder van de gemeente uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WP (30-8-2018 om 13:07)
Zoiezo, een coffeeshops geeft minder overlast dan een cafe denk ik zelf!! ,maar chekpoint moest zo nodig dicht! nu kun je zien wat daar de vruchten van zijn!
Terneuzenaar (29-8-2018 om 12:15)
De handel in alcohol zorgt voor meer onveiligheid en overlast. West- Zeeuws Vlaanderen zou beter worden voorzien van een coffeeshop ipv drank en sex shops... dit geldt tevens ook voor Oost Zeeuws-Vlaanderen. Het illegaal handelen bewijst dat de vraag groter is dan het aanbod, bovendien wordt consumptie hiervan vaker gebruikt door ziekte..
Cookie-instellingen beheren