Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Taakstraf voor verdachte burenruzie Tholen

Toegevoegd: 29-08-2018, 19.12 uur
De politie in de Koterstraat bij de burenruzie.
De politie in de Koterstraat bij de burenruzie.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft woensdag de 24-jarige N. B. uit Tholen een taakstraf van 240 uur plus één maand cel waarvan 27 dagen voorwaardelijk opgelegd.


Ook moet hij een schadevergoeding van 2.000 euro betalen: 500 euro aan een agent die hij 'per ongeluk' een stomp vol in het gezicht gaf en 1500 euro aan een slachtoffer. De officier van justitie had B. graag voor twee maanden achter de tralies willen plaatsen en een taakstraf van 140 uur willen laten verrichten. Daarnaast eiste hij een schadevergoeding van 3500 euro en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

De veroordeling van B. is (vooralsnog) een eind van een langslepende burenruzie die op zondag 8 april van dit jaar in de Koterstraat in Tholen escaleerde. B. zat in zijn auto, de zoon van het slachtoffer vroeg hem wat hij met zijn moeder had gedaan en vervolgens vloog B. door het lint. Hij pakte een moersleutel en sloeg er de ruiten van haar auto mee aan diggelen, gooide stenen door de ruiten van haar woning en trapte tegen haar deur. Op dat moment stond de vrouw met haar vriend achter de ramen en werd alles gefilmd.

De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en toen B. een familielid van zijn opponenten wilde slaan sprong er een agent tussen. Die kreeg een flinke stomp in zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren