Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Gewonde geëvacueerd van olietanker

Toegevoegd: 30-08-2018, 10.14 uur
De KNRM bij de olietanker.
De KNRM bij de olietanker.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De reddingboot van de KNRM Breskens heeft donderdagochtend vroeg een medische evacuatie uitgevoerd vanaf een olietanker. De gewonde vrouw is van boord genomen en in Breskens overgedragen aan een gereed staande ambulance.


De 183 meter lange Baltic Wind was van Antwerpen onderweg naar Tallinn in Estland. Op de rede van Vlissingen werd een vrouw onwel. De Nederlandse Kustwacht alarmeerde de dienstdoende arts van de Radio Medische Dienst (RMD) en de reddingbootbemanning. De redders varen snel uit met reddingboot Zeemanshoop en zetten koers naar de tanker.

Eenmaal ter plaatse gaan twee opstappers aan boord van de tanker om de situatie te bekijken. In overleg met de arts van de RMD wordt besloten om de vrouw lopend en via de loodsenladder te evacueren. Als de vrouw eenmaal aan boord van de reddingboot is, wordt er met spoed koers gezet naar Breskens. Hier wordt de vrouw even later overgedragen aan het gereed staande ambulanceteam.

De ambulance brengt de vrouw met spoed naar het ziekenhuis van Knokke-Heist voor verdere behandeling. Over haar toestand is momenteel verder niets bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750