Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

ISD-maatregel voor koperdiefstal

Toegevoegd: 30-08-2018, 20.51 uur
ISD-maatregel voor koperdiefstal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 27-jarige S. L. uit Sommelsdijk is donderdag in Middelburg conform de eis door de rechtbank veroordeeld tot de ISD-maatregel. Deze maatregel betekent een verblijf van twee jaar in een instelling waar ze al dan niet aan zichzelf kunnen werken.


L. werd op 14 mei betrapt toen hij bezig was om koperdraad dat op het bouwterrein van windmolenpark de Krammer bij Bruinisse lag te stelen. De politie kreeg een melding dat er zich iemand op het koperdraad aan het strippen van koperdraad was.

Na een zoekslag door een politiehelikopter - die niets opleverde - slaagde diensthond Barry erin L. in de bosjes te traceren en hem door in diens bil te bijten tot de orde te roepen. L. werd er ook van verdacht de kabelhaspel te hebben beschadigd of vernield, en in het bezit te zijn geweest van vijf gram amfetamine. Ook dat achtte de rechtbank bewezen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (31-8-2018 om 14:23)
Ik weet niet of het werkt 2 jaar opsluiten in een instelling waar je aan jezelf moet werken. Kleptomanie is een ziekte?
wim (31-8-2018 om 07:04)
Zo je hier weer ziet wat een hond kan bijdragen om iemand op te sporen die zich verscholen had wegens diefstal, die koper draad aan stelen was op een bouwterrein.
Cookie-instellingen beheren