Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel en ISD-maatregel geëist tegen Brabanders

Toegevoegd: 30-08-2018, 20.58 uur
Cel en ISD-maatregel geëist tegen Brabanders
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG- Tegen de 33-jarige M. R. uit St. Willibrord en zijn 45-jarige vriend J. B. uit Roosendaal zijn donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk, respectievelijk de ISD-maatregel geëist.


De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging inbraak op 27 december bij autobedrijf Zwartepoorte in Goes. Via een melding ging de politie poolshoogte nemen en zag behalve een auto met draaiende motor twee mannen wegrennen. Een van hen werd al snel opgepakt, bij de tweede kreeg de politie de hulp van politiehond Barry.

Uit onderzoek bleek dat de auto was gestolen, de kentekenplaten gestolen, dat er achterin de auto sleutels van garagebedrijven lagen die eveneens waren gestolen. Ook waren ze in het bezit van XTC en speed. Dit gold voor beide mannen. R. daarentegen wordt verder nog verdacht van de diefstal/verduistering van enkele motoren, de diefstal van een aanhangwagen.

In tegenstelling tot R. ontkent B. alles. Beide mannen zijn bekenden van justitie. R., heeft geen werk, heeft schulden, gebruikt drugs. Van hem zei de officier van justitie: 'Iemand die totaal niets bijdraagt aan de maatschappij en zorgt voor veel overlast.' B. heeft een eigen bedrijf en vreest dat zijn zaak op de fles gaat als de rechtbank hem ook die ISD-maatregel oplegt. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren