Weerbericht:
Vandaag en morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Groot alarm na melding noodlanding zweefvliegtuig

Toegevoegd: 30-08-2018, 21.09 uur
Groot alarm na melding noodlanding zweefvliegtuig
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BURGH-HAAMSTEDE - De hulpdiensten zijn vanavond opgeroepen na een melding dat er een zweefvliegtuig een noodlanding zou gaan maken op het strand.


Een ambulance, de brandweer en een traumahelikopter werden rond 19.15 uur opgeroepen. Volgens de brandweer was er bij de Landelijke Eenheid van de politie een melding binnen gekomen dat er een zweefvliegtuig een noodlanding moest maken op het strand bij Nieuw-Haamstede.

Nog voordat de hulpdiensten uitrukten kwam het bericht dat het vliegtuigje een veilige landing had gemaakt. De hulpdiensten zijn dan ook niet meer ingezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
E.P.A.M. Belaert (1-9-2018 om 16:11)
Een gewone buitenlanding zoals wel vaker voorkomt bij het zweefvliegen. Dus geen reden tot paniek. Er is verschil tussen een buitenlanding en een noodlanding. Bij gebrek aan thermiek moet je een geschikte landingsplaats opzoeken als je het zweefvliegveld niet meer haalt, en die zijn er genoeg. Kist wordt gewoon opgehaald en alles is opgelost.
Kees (31-8-2018 om 14:21)
Oke als ik het zo lees is er prima gehandeld. Eerst alles wat mogelijk nodig is oproepen en als dan de eerste auto aankomt en alles is in orde de rest afblazen. Mocht het erger zijn dan is hiermee veel tijd gewonnen. Als je eerst een auto stuurt en er moet daarna nog een trauma helikopter komen kan je te laat zijn. Beter safe dan sorry
Bianca (31-8-2018 om 13:09)
Goed dat er tijdig en acuut gereageerd is. Super fijn dat alles is goed gegaan en daardoor de hulp diensten geannuleerd konden worden.
Cookie-instellingen beheren