Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Spookrijders beboet na afsluiting Sluiskiltunnel

Toegevoegd: 03-09-2018, 12.27 uur
Brandweerlieden gisteren bij het gebouw van de Westerscheldetunnel.
Brandweerlieden gisteren bij het gebouw van de Westerscheldetunnel.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland De Jong

TERNEUZEN - Bij de Sluiskiltunnel heeft de politie zondagavond drie automobilisten bekeurd voor spookrijden. De drie keerden om toen de tunnel werd afgesloten na een brandmelding in het bedieningsgebouw.


Rond 18.10 uur ging het brandalarm af en in een technische ruimte bleek rookontwikkeling te zijn. Zowel de Westerscheldetunnel als de Sluiskiltunnel moesten daarom worden afgesloten. Dit zorgde ervoor dat weggebruikers voor de beide tunnels moesten wachten.

Bij de Sluiskiltunnel keerde volgens de politie een aantal bestuurders om. Hierdoor gingen zij spookrijden. “Gevaarlijk voor mede-weggebruikers en zowel de aanwezige als de aanrijdende hulpdiensten”, zo stelt de politie. Drie automobilisten kregen een bekeuring. De hoogte hiervan wordt bepaald door het Openbaar Ministerie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sluiskillenaor (4-9-2018 om 11:51)
boete bedraagt 640 euro, en terecht, levensgevaarlijk.... verder vond ik het wel overdreven om beide tunnels af te sluiting, voor rookontwikkeling in de controlekamer.... in de tunnels was notabene niets aan de hand...
k (3-9-2018 om 15:21)
netjes dat ze bekeurt zijn zulke lui denken meer te zijn dan anderen die wel gewoon wachten, ze brengen willens en wetens andere automobilisten en de hulpdiensten in gevaar en waarom? die paar rotminuten dat ze sneller thuis zijn? ik hoop dat de boetes niet mals zijn
AD. (3-9-2018 om 15:08)
mooi verhaal maar zou het niet handiger zijn om de slagbomen ter hoogte van de laatste afslag te zetten zodat de automobilist nog altijd de keuze heeft om de afslag alsnog te nemen of niet? Zodat ze zelf kunnen bepalen of ze verder willen of niet want nu komen ze in een fuik en staan ze uren vast en krijg je dit soort dingen en sta je dus vast en van verdere informatie hoe nu verder gaat ontbreekt het .
[email protected] (3-9-2018 om 15:07)
Een bekeuring? Waarom worden de rijbewijzen van deze figuren niet ingevorderd op basis van het vertonen van gevaarlijk weggedrag? Dat komt ook regelmatig voor bij Wegmisbruikers.
Hubertus (3-9-2018 om 13:38)
Als er een probleem in sluiskiltunnel is, dan gaat ook de Westerscheldetunnel dicht, beetje vreemd. Maar ja, ik heb er niet voor geleerd
Cookie-instellingen beheren