Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Winkelier dupe van valse briefjes

Toegevoegd: 04-09-2018, 10.44 uur
Winkelier dupe van valse briefjes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

DOMBURG - De politie waarschuwt omdat maandagavond in Domburg is betaald met valse biljetten van 50 euro. Eén ondernemer is voor zeker driehonderd euro gedupeerd.


Volgens de politie ontdekte een winkelier met een zaak aan de Singel 's avonds dat tussen zijn dagopbrengst zes valse biljetten zaten. Of hij de enige gedupeerde is, is niet duidelijk. "Maandag is het markt in Domburg en mogelijk heeft men ook daar getracht om met vals geld te betalen", zo stelt de politie.

Volgens de politie lijken de valse briefjes echt, maar zijn ze desondanks te herkennen doordat ze iets dikker aanvoelen. "En een geldscanner pakt ze niet", zo legt de politie uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (4-9-2018 om 18:56)
Wat kan men toch veel met geld wat 50 euro biljetten die nagemaakt worden en bijna niet te onderscheiden van echte briefjes ,je zult ze maar in je laatje tegen komen bij het sluiten van de dag.opbrengst.
Iemand (4-9-2018 om 17:38)
Geloof dat ik het hier of ergens anders al een keer gezegd. Enigste automaat waar vals geld uit zou kunnen komen hier in Nederland is de pin automaat die je krijgt bij een kinderrekening van de ING. Het geld dat binnenkoms bij de bedrijven die de automaten vullen worden allereerst gecontroleert op echtheid. Vervolgens wordt het geteld waarna het nogmaals wordt gecontroleert op echtheid. Wanneer de telling wordt gemaakt wat er vervoerd moet worden naar de automaten cq pin automaten wordt wederom op echtheid gecontroleerd voor het daadwerkelijk de deur uitgaat. Tevens kunnen de nieuwere pin/stort automaten vals geld herkennen bij inname en uitgave van de automaat.
Terneuzenaar (4-9-2018 om 13:17)
Het pin automaat kan ook valse biljetten geven maar dat zullen de meeste niet geloven
Cookie-instellingen beheren